One-off.
μπορεί και όxι

Έφτασε και η στιγμή που έπρεπε να βρούμε ονομασία για την πρώτη μας μπίρα, ένα όνομα που να μας χαρακτηρίζει και να αφήνει το στίγμα μας.

Τι κάνει καλά ένας dreamer;
Ονειρεύεται φυσικά, με μάτια κλειστά
αλλά κυρίως ανοιxτά.

Έτσι, ονομάσαμε την μπίρα μας «Όνειρο»· μια American Pale Ale με τους Amarillo, Citra και Centennial λυκίσκους, και με αρκετά καραμελένιο προφίλ.

Η τάση στην αγορά όμως έδειχνε ξεκάθαρα ότι οι φρουτένιες, χυμώδεις μπίρες ήρθαν για να μείνουν. Οι New England IPA, οι οποίες εκτός από κάτι πρωτότυπο σε γεύση και άρωμα έχουν και πολύ ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης, προσφέρουν αυτό το σασπένς που ψάχνουμε μέσα από τη ζυθοποίηση.

Γι’ αυτό, λοιπόν, αποφασίζουμε ότι τη θέση του «Ονείρου» θα πρέπει να πάρει μια νέα συνταγή με έμφαση στην ποσότητα των λυκίσκων αλλά και διαφορετική προσέγγιση στις βύνες και στη μαγιά. Έτσι, το 2019, η Dreamer American Pale Ale αντικατέστησε το «Όνειρο».

Το 2019 είναι και η εποχή που ξεκινάμε τις μπίρες μιας παρτίδας (one-off).  Η φιλοσοφία μας είναι ξακάθαρη στο να δημιουργήσουμε μια μεγάλη γκάμα από νέες, πρωτότυπες γεύσεις με διαφορετικά υλικά και τεχνικές, αλλά και να κάνουμε αυτό που λατρεύουμε, να ζυθοποιούμε και να διασκεδάζουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία, δημιουργώντας παράλληλα κανάλια επικοινωνίας μέσα στην όμορφη κοινότητά μας.

Mέσα από τις συνεργασίες μέxρι σήμερα, εμπλουτίσαμε τις γνώσεις μας, αποκτήσαμε περισσότερες εμπειρίες και xτίσαμε νέες φιλίες.

Η πρώτη one-off μπίρα μας, η Vic Secret, είναι μια IPA με λυκίσκους τον ομώνυμο Αυστραλέζικο Vic Secret και τον αγαπημένο μας Citra.

Κατόπιν, συνεχίζουμε με την Cosmic Maze, μια Hazy IPA με Enigma-Galaxy λυκίσκους, και τη Stardust IPA, στην οποία χρησιμοποιήσαμε πρόσθετα και ξύσμα lime.

Στη συνέχεια, συνειδητοποιούμε ότι μια Lager με έντονο χαρακτήρα λείπει από την αγορά, κι έτσι γεννιέται η αγαπημένη μας Crafty Lager.

Μια λεμονάτη και ελαφρώς πικάντικη ξανθιά που ξεxωρίζει από τις συνηθισμένες, αδιάφορες Lager.

Φτάνοντας στα μέσα του 2020, αποφασίζουμε με τον καλό φίλο και οικοζυθοποιό Νίκο (Sui Generis) να κάνουμε την πρώτη συνεργατική μπίρα μας στη μικροζυθοποιία Πηνειού.

Η Hyperspace, μια Double IPA με Galaxy-Kohatu-Mosaic λυκίσκους, γίνεται ανάρπαστη παρά την καραντίνα που μεσολαβεί λόγω κορονοϊού.

Το 2020 φεύγει κάπως έτσι για να μπούμε στο 2021 με την Rising Fever Neipa. Εδώ για πρώτη φορά χρησιμοποιούμεε τον Nelson Sauvin μαζί με τον Citra, και πραγματικά το αποτέλεσμα μας δικαιώνει στο έπακρο.

Ο Οκτώβριος του 2021 είναι μια πολύ σημαντική στιγμή αφού βγάζουμε σε κυκλοφορία την πρώτη σταθερή μας IPA, τη Madhop.

Γίνεται απευθείας ανάρπαστη, κάτι που είναι λογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα της κρύβει δύο από τους πιο διάσημους λυκίσκους, τον Mosaic και τον Citra, και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες

Το καλοκαίρι του 2022 – κυκλοφορούμε την Chroma, μια καλοκαιρινή Session IPA, με τους λυκίσκους Azacca και Talus, καθώς και την Juicy Bee που είναι και η πρώτη μας μπίρα που ζυθοποιήσαμε στη μικροζυθοποιία Χίου.

Η lust or love είναι μια φρουτένια μπύρα που κατατάσσεται στην κατηγορία sour ale. Πρόκειται για μια καλοκαιρινή μπύρα θολού έντονου κόκκινου χρώματος από την προσθήκη ιβίσκου με αρκετή οξύτητα και έντονα τα στοιχεία του φρούτων αφού περιέχει μεγάλες ποσότητες από ένα μιξ κόκκινων φρούτων του δάσους (raspberies, strawberries, blackberries, redberries) και ιβίσκου.

Επιβεβαίωση ηλικίας

Επιλέγοντας "Είσοδος" επιβεβαιώνετε
ότι είστε άνω των 18 ετών.

Απολαύστε υπεύθυνα.

Add Your Heading Text Here